.

FISKESKINN

Mine luhkkaer er vidreutviklet fra den tradisjonelle samiske luhkkaen med røtter bak, kanskje 1000 år. Jeg har satt mitt eget preg på dette lette og varme plagget.

Jeg er den eneste i landet, ja muligens i hele verden som dekorerer ullplaggene med lakseskinn, steinbitskinn og håndsydde glassperler.

Perlene blir som et rimslør på et vinterplagg.

PELS

Plagget blir magisk når hetten kantes med ekte revepels.

Pelsen har holdt mennesker varm i årtusner. Det vil det også gjøre i fremtiden.

Ekte pels er et naturprodukt i motsetning til falsk pals som verken er pent eller bra for miljøet. Pels er motvekten til bruk og kast samfunnet.

MATERIELL

Jeg bruker vakre og fyldige farger i mine luhkkaer, der hvert plagg gjerne er satt sammen av flere utsøkte stoffer som ull, kasjmir og fløyel.

Jeg liker møtet mellom det håndverksmessige og det kreative.

PRIS

Dame luhkka kr 3390,-

Uten pels 3090,-

Brodert navn kr 100,- ekstra.

Porto kr 179,-.

...Det handler om å følge drømmen...

design-rosberg@live.no

Tlf. 993 777 30

LUHKKA "ALTA"

Blå luhkka med blårev på foret hette. Snøring foran med tamper i skinn. Hundeløp i skinn på lomme med glidelås. Snøkrystall med glassperler bak på hette. Kr 3390,-.

LUHKKA "LAC PAYNE"

Plommefarget luhkka med sorte kontraster. Lomme med rein, klaff og sponknapp. Revepels på foret hette. Knyting med garndusker. Snøkrystall i laskseskinn og glassperler bak på hette. Kr 3390,-.

LUHKKA "MARTTI"

Marineblå luhkka med sorte og blå kontraster. Snøring foran med garndusker. Lomme med glidelås og snøkrystall i lakseskinn og glassperler, lik hetten bak. Revepels på foret hette. Kr 3390,-.

LUHKKA "SØRVÅGEN"

Koksgrå luhkka med lilla kontraster. Lomme med bildet av pingviner. Samisk Vintersol i steinbitskinn med pingvin inni. Garndusker i flettesnor. Blårev på foret hette. Snøkrystall i lakseskinn og glassperler bak på hette. Kr 3390,-.

LUHKKA "KROSSBUKTA"

Grå luhkka med turkise kontraster. Samisk vintersol foran i semsket skinn, med isbjørn inni. Blårev på foret hette. Lomme med isbjørn og glidelås. Snøkrystall i glassperler bak på hette. Kr 3390,-.

LUHKKA "KOLGUJEV"

Beige luhkka med brune og sorte kontraster. Reinhorn i skinn bak på ryggen. Revepels på foret hette. Lomme med glidelås og snøkrystall i skinn og glassperler, samme bak på hette. Knyting foran. Kr 3390,-.

LUHKKA "VOLLASTONE LAKE"

Brun luhkka med grå kontraster. Sølvrev og blårev på foret hette. Snøkrystall i lakseskinn med glassperler bak på hette og foran på anorakklomme. Snorer med skinntamper. Kr 3390,-..

LUHKKA "KVITØYA"

Lyseblå luhkka med offwite kontraster. Blårev på foret hette. Snøkrystall i skinn med glassperler bak på hette. Fletta snorer med dusker. Lomme med glidelås og stoffprint av polarrev. Kr 3390,-.

LUHKKA "NORVÅGEN"

Blå luhkka med turkise kontraster. Blårev på foret hette. Samisk vintersol på lomme med glidelås. Print bilde av ugle og isbjørn foran. Snøkrystall med glassperler bak på hette. Kr 3390,-.

LUHKKA "CAPE PRINCE"

Koksgrå luhkka med plommefarget kontraster. Snøring foran med pelsdusker. Snøkrystall i lakseskinn på anorakklomme foran og hette bak. Vinrød revepels på foret hette. Kr 3390,-.

LUHKKA "YAKUTAT BAY"

Brun luhkka med sorte kontraster. Brun revepels på foret hette. Pelsdusker. Snøkrystall i lakseskinn og glassperler bak på hette og på anorakklomme. Kr 3390,-.

LUHKKA "NORTH BAY"

Mosegrønn luhkka med olivengrønn revepels på foret hette. Snøkrystaller i lakseskinn og glassperler bak på hette og på anorakklomme. Snøring foran med pelsdusker. Kr 3390,-.

LUHKKA "HITRA"

Sort luhkka med blårev og sølvrev på foret hette. Snøkrystall i lakseskinn og glassperler bak på hette og foran på anorakk lomme. Kr 3390,-.

LUHKKA "AKLAVIK"

Flaskegrønn luhkka med fløyels kontraster. Revepels på foret hette. Lomme med glidelås og pelsdusker. Snøring foran med pelsdusker. Lakseskinn med glassperler bak på hette. Kr 3390,-.

LUHKKA "ANTARKTISKPLATEN"

Hvit luhkka med lilla kontraster. Hvit revepels på foret hette. Snøring foran med pelsdusker. Snøkrystall i skinn og glassperler bak på hette. Lomme med glidelås og isbjørn i skinn. Kr 3390,-.